SP8                                        PG1

Ścieżka powrotu

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
Previous Next

TYDZIEŃ 21,22 21-30/05/2018

jadlospis

PONIEDZIAŁEK 21-05-2018

ŚNIADANIE: Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką (7), pieczywo białe i razowe (1), herbata z cytryną

OBIAD: Zupa z botwinka (7,9), pieczywo białe i razowe (1),filet z kurczaka w sosie koperkowym (1), ryż(1), surówka wielowarzywna, kompot owocowy

PODWIECZOREK: Pieczywo białe i razowe z dynią (1), masło (7), wędlina, ogórek świeży, pomidor, kompot

 

WTOREK 22-05-2018

ŚNIADANIE: Pieczywo białe i razowe ze słonecznikiem (1), pasztet drobiowy, sałata, papryka, ogórek kiszony, herbata z cytryną

OBIAD: Zupa kapuśniak z młodej kapusty (9), pieczywo białe lub razowe (1), kotlet schabowy (1,3,7), ziemniaki, pomidor w jogurcie (7), kompot śliwkowy

PODWIECZOREK: Naleśniki z serem (1,3,7), dżemem, kompot 

ŚRODA 23-05-2018

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z makaronem (1,7), bułeczka zwykła (1), herbata z cytryną

OBIAD: Żurek z białą kiełbaską (7,9), pieczywo białe lub razowe (1), pulpety drobiowe w sosie pomidorowym (1,3), kasza z suszonymi pomidorami (1), surówka kapusta pekińska z ogórkiem i papryką w oleju (10), kompot z czarnej porzeczki

PODWIECZOREK: Drożdżówka z kruszonką (1,3,7) i dżemem, kakao(7)

CZWARTEK 24-05-2018

ŚNIADANIE: Jajecznica ze szczypiorkiem (3), pieczywo białe i razowe (1), masło (7), pomidor, kawa biała(7)

OBIAD: Rosół z makaronem i natką pietruszki (9), pieczywo białe lub razowe (1), podudzia pieczone w sosie maślanym z warzywami (7,9), ziemniaki, mizeria (7), kompot owocowy

PODWIECZOREK: Ryż zapiekany z jabłkami (1,7), kompot

PIĄTEK 25-05-2018

ŚNIADANIE: Pieczywo białe i razowe (1), masło (7), wędlina, ser żółty (7), ogórek , pomidor, herbata z cytryną

OBIAD: Zupa jarzynowa (1,7,9), pieczywo białe lub razowe (1), kotlet z ryby (1,3,4,7), ziemniaki, buraczki w oleju, woda z cytryną

PODWIECZOREK: Kasza manna na mleku polana sokiem malinowym (1,7), woda z cytryną

TYDZIEŃ 22 28-30/05/2018

PONIDZIAŁEK 28-05-2018

ŚNIADANIE: Pieczywo białe i razowe (1), parówka na ciepło, pomidor, ogórek zielony, herbata z cytryną

OBIAD: Zupa szczawiowa z jajkiem (3,7,9), pieczywo białe lub razowe (1), spaghetti z mięsem i warzywami (9), kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK: Jogurt z musem truskawkowym (7)

WTOREK 29-05-2018

ŚNIADANIE: Bułeczka z dżemem i serem twarogowym (1,7), kakao (7)

OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem (1,7,9), pieczywo białe lub razowe (1), filet z kurczaka w panierce (1,3,7),ziemniaki, sałata ze szczypiorkiem w jogurcie (7), kompot śliwkowy

PODWIECZOREK: Naleśniki z jabłkami (1,3,7), kompot

ŚRODA 30-05-2018

ŚNIADANIE: Pieczywo białe i razowe z dynią (1), masło (7), wędlina, sałata, rzodkiewka, pomidor, herbata z cytryną

OBIAD: Zupa koperkowa (9), pieczywo białe lub razowe (1), klops w sosie chrzanowym (1,3,7), kasza jęczmienna (1), sałata lodowa z papryką i ogórkiem w oleju i pestką dyni, woda z cytryną

PODWIECZOREK: Płatki z mlekiem (1,7)

Alergeny : 1.zboża zawierające gluten  2.skorupiaki i produkty pochodne 3.jaja i produkty pochodne 4.ryby i produkty pochodne  5.orzeszki ziemne i produkty pochodne 6.Soja i produkty pochodne  7.Mleko  i produkty pochodne 8.Orzechy 9.Seler 10.Gorczyca 11.Nasiona sezamu 12.Dwutlenek siarki i siarczyny 13.Łubin i produkty pochodne 14.Mięczaki i produkty pochodne

Dzieci przedszkolne codziennie do śniadania dostają jabłka na deser.

Owoce do obiadu dawane są dwa lub trzy razy w tygodniu.

0003

 

kompet

 bezpszko

 

 talentow 

kpk13

eds13

 

puchatek

 

indywi

 

bezwakacje15

 

spz

wf15007

szkola14005

 

szkola15006

czytam

malym

straznicy

mleczaki

sniadanie

klub