SP8                                        PG1

Ścieżka powrotu

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
Previous Next

Jadłospis-TYDZIEŃ 24 11-15/06/2018

jadlospis

PONIEDZIAŁEK 11-06-2018

ŚNIADANIE: Bułeczka (1),masło (7), dżem, twaróg, kawa biała (7)

OBIAD: Zupa kapuśniak (9), pieczywo białe lub razowe (1), filet z kurczaka w panierce (1,3,7), ziemniaki, sałata ze szczypiorkiem i rzodkiewką (7), kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK: Pieczywo białe i razowe (1), masło (7), wędlina, papryka, ogórek świeży, kompot

WTOREK 12-06-2018

ŚNIADANIE: Pieczywo białe i razowe (1), pasztet drobiowy, sałata, pomidor, rzodkiewka, herbata z cytryną

OBIAD: Zupa grochowa (9), pieczywo białe lub razowe (1), klopsiki w sosie pomidorowym (1,3), kasza orkiszowa (1), ogórek małosolny, kompot owocowy

PODWIECZOREK: Kisiel, ciasteczka owsiane (1)

ŚRODA 13-06-2018

ŚNIADANIE: Pasta jajeczna ze szczypiorkiem (3,7), pomidor, pieczywo białe i razowe (1), woda z cytryną

OBIAD: Zupa pieczarkowa z makaronem (1,7,9), pieczywo białe lub razowe (1), bigos (9), ziemniaki, kompot owocowy

PODWIECZOREK: Kasza manna na mleku polana sokiem malinowym(1,7)

CZWARTEK 14-06-2018

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z makaronem (1,7),bułeczka wiejska (1)

OBIAD: Zupa barszcz czerwony (7,9), pieczywo białe lub razowe (1), filet z kurczaka w sosie koperkowym (1,7), ryż (1), surówka sałata lodowa z papryką, ogórkiem i pestką dyni w oleju, kompot

PODWIECZOREK: Naleśnik (1,3,7)z jabłkami , kompot

PIĄTEK 15-06-2018

ŚNIADANIE: Pieczywo białe i razowe (1), masło (7), wędlina, ser żółty (7), pomidor, ogórek, herbata z cytryną

OBIAD: Zupa szczawiowa z jajkiem (3,7,9), pieczywo białe lub razowe (1), kotlet z ryb  (1,3), ziemniaki, surówka rzepa z ogórkiem, szczypiorkiem i rzodkiewką w jogurcie (7), woda z cytryną

PODWIECZOREK: Bułeczka (1), masło (7), dżemem , kakao (7)

Alergeny : 1.zboża zawierające gluten  2.skorupiaki i produkty pochodne 3.jaja i produkty pochodne 4.ryby i produkty pochodne  5.orzeszki ziemne i produkty pochodne 6.Soja i produkty pochodne  7.Mleko  i produkty pochodne 8.Orzechy 9.Seler 10.Gorczyca 11.Nasiona sezamu 12.Dwutlenek siarki i siarczyny 13.Łubin i produkty pochodne 14.Mięczaki i produkty pochodne

Dzieci przedszkolne codziennie do śniadania dostają jabłka na deser.

Owoce do obiadu dawane są dwa lub trzy razy w tygodniu.

as amm

0003

kompet

 bezpszko

 

 talentow 

kpk13

eds13

 

puchatek

 

indywi

 

bezwakacje15

 

spz

wf15007

szkola14005

 

szkola15006

czytam

malym

straznicy

mleczaki

sniadanie

klub