SP8                                        PG1

Ścieżka powrotu

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
Previous Next

JADŁOSPIS TYDZIEŃ 18-22/06/2018

jadlospis

PONIEDZIAŁEK 18-06-2018

ŚNIADANIE: Jajko gotowane (3), pieczywo białe i razowe (1), masło (7), pomidor, ogórek , herbata z cytryną

OBIAD: Zupa żurek z kiełbaską białą (7,9), pieczywo białe lub razowe (1), racuchy drożdżowe w pudrze (1,3,7), jogurt (7), woda z cytryną

PODWIECZOREK: Budyń (7), pieczywo chrupkie (1,7)

WTOREK 19-06-2018

ŚNIADANIE: Pieczywo białe lub razowe (1), masło (7), wędlina, papryka, sałata, ogórek, herbata z cytryną

OBIAD: Zupa ogórkowa (7,9), pieczywo białe lub razowe (1), pulpety w sosie własnym z koperkiem (1,3,7), kasza z suszonymi pomidorami (1), sałata ze szczypiorkiem i rzodkiewką polana jogurtem (7), sok jabłkowy

PODWIECZOREK: Naleśniki z serem i dżemem polane musem z malin (1,3,7), woda z cytryną

ŚRODA 20-06-2018

ŚNIADANIE: Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem (7), pieczywo białe i razowe (1), herbata z cytryną

OBIAD: Zupa ryżanka (1,9), pieczywo białe lub razowe (1), placki ziemniaczane (1,3,7) z gulaszem mięsno-warzywnym (9), kompot owocowy

PODWIECZOREK: Kasza manna na mleku polana sokiem malinowym (1,7)

CZWARTEK 21-06-2018

ŚNIADANIE: Parówka na ciepło, pieczywo białe i razowe (1), pomidor, ogórek, herbata z cytryną

OBIAD: Zupa barszcz ukraiński (7,9), nuggetsy (1,3,7,11), ryż (1) , sałata lodowa z papryką , ogórkiem i pestką dyni w oleju , kompot owocowy

PODWIECZOREK: Płatki z mlekiem (1,7)

PIĄTEK 22-06-2018

ŚNIADANIE: Pieczywo białe i razowe (1), masło (7), wędlina, warzywa, woda z cytryną

OBIAD: Zupa jarzynowa (7,9), pieczywo białe lub razowe (1), filet z ryby miruna (1,3,4,7), ziemniaki, surówka z marchwi i jabłka w jogurcie (7), kompot

PODWIECZOREK: Drożdżówka z kruszonką (1,3,7), dżem, kakao (7)

Alergeny : 1.zboża zawierające gluten 2.skorupiaki i produkty pochodne 3.jaja i produkty pochodne 4.ryby i produkty pochodne 5.orzeszki ziemne i produkty pochodne 6.Soja i produkty pochodne 7.Mleko i produkty pochodne 8.Orzechy 9.Seler 10.Gorczyca 11.Nasiona sezamu 12.Dwutlenek siarki i siarczyny 13.Łubin i produkty pochodne 14.Mięczaki i produkty pochodne

Dzieci przedszkolne codziennie do śniadania dostają jabłka na deser.

Owoce do obiadu dawane są dwa lub trzy razy w tygodniu.

as amm

0003

kompet

 bezpszko

 

 talentow 

kpk13

eds13

 

puchatek

 

indywi

 

bezwakacje15

 

spz

wf15007

szkola14005

 

szkola15006

czytam

malym

straznicy

mleczaki

sniadanie

klub