SP8                                        PG1

Ścieżka powrotu

  • image
  • image
Previous Next

Jadłospis - styczeń

jadlospis

TYDZIEŃ 2 07-11/01/201

PONIEDZIAŁEK 07.01.2019

ŚNIADANIE: Pieczywo białe, bułeczka z ziarnami, masło, wędlina, pomidor, ogórek świeży, herbata z miodem i cytryną (1,7)

OBIAD: Zupa jarzynowa z koperkiem, pieczywo białe i razowe, makaron z truskawkami i śmietaną, kompot wieloowocowy (1,7)

PODWIECZOREK: Mleko, biszkopty, jabłka (1)

WTOREK 08.01.2019

ŚNIADANIE: Pieczywo białe i razowe, masło, parówka na ciepło, ogórek świeży, pomidor, herbata z miodem i cytryną (1,7)

OBIAD: Zupa rosół z makaronem i natką pietruszki, pieczywo białe i razowe, filet z kurczaka w panierce, ziemniaki, ogórek z jogurtem greckim, kompot z malin (1,3,7,9)

PODWIECZOREK: Drożdżówka z jabłkami, kakao (1,7)

ŚRODA 09.01.2019

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z makaronem, bułeczka kukurydziana, masło, dżem owoc (1,7)

OBIAD: Zupa żurek z białą kiełbaską, pieczywo białe i razowe, gulasz mięsno-warzywny, kasza gryczana, ogórek konserwowy, kompot z czarnej porzeczki (1,7,9)

PODWIECZOREK: Pieczywo białe i razowe, masło, wędlina, ser żółty, papryka, ogórek świeży, kompot (1,7)

CZWARTEK 10.01.2019

ŚNIADANIE: Pieczywo białe i razowe, masło, wędlina, sałata, pomidor, herbata z miodem i cytryną (1,7)

OBIAD: Zupa szczawiowa z jajkiem, pieczywo białe i razowe, kotlet mielony, ziemniaki, sałata lodowa z papryką, ogórkiem i pestką dyni w oleju, kompot wieloowocowy (1,3,7,9,10)

PODWIECZOREK: Budyń, ciastko owsiane b/c (1,7)

PIĄTEK 11.01.2019

ŚNIADANIE: Pieczywo białe i razowe, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, masło, wędlina, pomidor, herbata z miodem i cytryną (1,7)

OBIAD: Zupa barszcz ukraiński, pieczywo białe i razowe, filet z ryby miruny w panierce, ziemniaki, kapusta kiszona w oleju, kompot z truskawek (1,3,4,7,9)

PODWIECZOREK: Jogurt z musem malinowym, pieczywo chrupkie (1,7)

TYDZIEŃ 3 14-18/01/2019

PONIEDZIAŁEK 14.01.2019

ŚNIADANIE: Pieczywo białe i razowe, masło, wędlina, ser żółty, pomidor, ogórek świeży, herbata z miodem i cytryną (1,7)

OBIAD: Zupa pieczarkowa z natką pietruszki, pieczywo białe i razowe, filet z kurczaka w sosie koperkowym, ryż, surówka wielowarzywna, kompot z czarnej porzeczki (1,7,9,10)

PODWIECZOREK: Naleśniki z serem polane musem z truskawek, kompot (1,3,7)

WTOREK 15.01.2019

ŚNIADANIE: Pieczywo białe i razowe, masło, wędlina, jajko gotowane, ogórek świeży, papryka, herbata z miodem i cytryną (1,3,7)

OBIAD: Zupa ogórkowa, pieczywo białe i razowe, kotlet ze schabu w panierce, ziemniaki, pomidor z jogurtem greckim, kompot wieloowocowy (1,3,7,9)

PODWIECZOREK: Kasza manna na mleku polana sokiem z malin, owoc (1,7)

ŚRODA 16.01.2019

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami ryżowymi, pieczywo, masło, wędlina, pomidor (1,7)

OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem, pieczywo białe i razowe, kotlet z ryby, ziemniaki, surówka z rzepy białej z rzodkiewką, szczypiorkiem i ogórkiem kiszonym w jogurcie greckim, kompot z truskawek (1,3,4,7,9)

PODWIECZOREK: Pieczywo białe i razowe, masło, ser żółty, ogórek świeży, papryka czerwona, kompot (1,7)

CZWARTEK 17.01.2019

ŚNIADANIE: Pieczywo białe i razowe, masło, pasztet z indyka, sałata, pomidor, herbata z miodem i cytryną (1,7)

OBIAD: Zupa grochowa, pieczywo białe i razowe, klopsiki drobiowe w sosie pomidorowym z natką pietruszki, kasza jęczmienna, buraczki w oleju, kompot z malin (1,3,7,9)

PODWIECZOREK: Płatki z mlekiem, owoc (1,7)

PIĄTEK 18.01.2019

ŚNIADANIE: Bułeczka zwykła, masło, dżem n/s, kakao, owoc (1,7)

OBIAD: Zupa krupnik z kaszą jaglaną i natką pietruszki, pieczywo białe i razowe, serniczki polane śmietaną, woda z cytryną, owoc (1,3,7,9)

PODWIECZOREK: Pieczywo białe, bułka z ziarnami, masło, wędlina, papryka, ogórek świeży,

CYFRY OZNACZAJĄ SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGENY LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

Alergeny : 1.zboża zawierające gluten 2.skorupiaki i produkty pochodne 3.jaja i produkty pochodne 4.ryby i produkty pochodne 5.orzeszki ziemne i produkty pochodne 6.Soja i produkty pochodne 7.Mleko i produkty pochodne 8.Orzechy 9.Seler 10.Gorczyca 11.Nasiona sezamu 12.Dwutlenek siarki i siarczyny 13.Łubin i produkty pochodne 14.Mięczaki i produkty pochodne

Dzieci przedszkolne na zgłoszonej diecie bezmlecznej otrzymują zamienniki,: zamiast mleka- herbatę lub kompot, zamiast naleśnika z serem- naleśnik z dżemem, zamiast zupy zabielanej- zupę niezabielaną, zamiast kanapek z serem- kanapki z wędliną, zamiast budyniu- kisiel, zamiast kaszy mannej na mleku- kaszę mannę lub owsiankę gotowaną na wodzie

as amm

0003

kompet

 bezpszko

 

 talentow 

kpk13

eds13

 

puchatek

 

indywi

 

bezwakacje15

 

spz

wf15007

szkola14005

 

szkola15006

czytam

malym

straznicy

mleczaki

sniadanie

klub