SP8                                        PG1

Ścieżka powrotu

  • image
  • image
Previous Next

JADŁOSPIS NA LUTY

jadlospis

TYDZIEŃ 6 04-08/02/2019

PONIEDZIAŁEK 04.02.2019

ŚNIADANIE: Pieczywo białe i razowe, masło, wędlina, ser żółty, ogórek świeży, papryka, herbata z miodem i cytryną (1,7)

OBIAD: Zupa ogórkowa, pieczywo białe i razowe, spaghetti mięsno-warzywne, kompot, owoc (1,7,9)

PODWIECZOREK: Ciastko owsiane b/c, mleko (1,7)

WTOREK 05.02.2019

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami ryżowymi i bananami, chałka (1,7)

OBIAD: Zupa krupnik z kaszą jęczmienną i natką pietruszki, pieczywo białe i razowe, filet z kurczaka w panierce, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, marchwią i porem w jogurcie greckim, kompot (1,3,7,9)

PODWIECZOREK: Pieczywo białe i razowe, masło, wędlina, ogórek kiszony, pomidor, kompot (1,7)

ŚRODA 06.02.2019

ŚNIADANIE: Pieczywo białe, bułeczka z ziarnami, masło, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, wędlina, pomidor, herbata owocowa (1,7)

OBIAD: Zupa jarzynowa z kalafiorem i koperkiem , pieczywo białe i razowe, gałki w sosie pomidorowym, kasza jaglana, buraczki w oleju, kompot (1,3,7,9)

PODWIECZOREK: Płatki z mlekiem, owoc (1,7)

CZWARTEK 07.02.2019

ŚNIADANIE: Bułka zwykła, masło, dżem n/s, kakao, owoc (1,7)

OBIAD: Zupa fasolowa, pieczywo białe i razowe, filet z kurczaka w sosie koperkowym, ryż, surówka wielowarzywna w oleju, kompot (1,7,9,10)

PODWIECZOREK: Pieczywo białe i razowe, masło, wędlina, ogórek świeży, papryka, kompot (1,7)

PIĄTEK 08.02.2019

ŚNIADANIE: Pieczywo białe i razowe, masło, ser żółty, pomidor, kawa biała (1,7)

OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki, pieczywo białe i razowe, filet z ryby miruny w warzywach, ziemniaki, kompot (1,3,4,7,9)

PODWIECZOREK: Jogurt z malinami, biszkopty (1,7)

 

TYDZIEŃ 7 11-15/02/2019

PONIEDZIAŁEK 11.02.2019

ŚNIADANIE: Pieczywo białe i razowe, masło, pasztet z indyka, sałata, papryka, herbata z miodem i cytryną (1,7)

OBIAD: Zupa ryżanka z natką pietruszki, pieczywo białe i razowe, kotlet mielony, ziemniaki, ogórek z jogurtem greckim, kompot (1,3,7,9)

PODWIECZOREK: Kasza manna na mleku polana sokiem z malin, owoc (1,7)

WTOREK 12.02.2019

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z makaronem, bułeczka kukurydziana z masłem, dżemem, owoc (1,7)

OBIAD: Zupa szczawiowa z jajkiem, pieczywo białe i razowe, gulasz mięsno- warzywny, kasza gryczana, ogórek konserwowy, kompot (1,3,7,9)

PODWIECZOREK: Pieczywo białe i razowe, masło, wędlina, pomidor, ogórek świeży, kompot (1,7)

ŚRODA 13.02.2019

ŚNIADANIE: Pieczywo białe i razowe, masło, parówka na ciepło, papryka, herbata owocowa (1,7)

OBIAD: Zupa barszcz ukraiński, pieczywo białe i razowe, makaron z serem twarogowym i owocami, kompot (1,7,9)

PODWIECZOREK: Kisiel z żurawiną, wafle ryżowe

CZWARTEK 14.02.2019

ŚNIADANIE: Pieczywo białe, bułeczka grahamka, masło, ser żółty, wędlina, sałata, pomidor, herbata z miodem i cytryną (1,7)

OBIAD: Zupa brokułowa, pieczywo białe i razowe, gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki, kompot (1,3,7,9)

PODWIECZOREK: Drożdżówka z jabłkami, kakao (1,7)

PIĄTEK 15.02.2019

ŚNIADANIE: Pieczywo białe i razowe, masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, wędlina, pomidor, herbata owocowa (1,3,7)

OBIAD: Zupa barszcz czerwony, pieczywo białe i razowe, paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z porem w oleju, kompot (1,4,7)

PODWIECZOREK: Zapiekanka ryżowa z jabłkami i cynamonem, mleko (1,7)

CYFRY OZNACZAJĄ SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGENY LUB REAKCJE NIETOLERANCJI Alergeny : 1.zboża zawierające gluten 2.skorupiaki i produkty pochodne 3.jaja i produkty pochodne 4.ryby i produkty pochodne 5.orzeszki ziemne i produkty pochodne 6.Soja i produkty pochodne 7.Mleko i produkty pochodne 8.Orzechy 9.Seler 10.Gorczyca 11.Nasiona sezamu 12.Dwutlenek siarki i siarczyny 13.Łubin i produkty pochodne 14.Mięczaki i produkty pochodne

Dzieci przedszkolne na zgłoszonej diecie bezmlecznej otrzymują zamienniki,: zamiast mleka- herbatę lub kompot, zamiast naleśnika z serem- naleśnik z dżemem, zamiast zupy zabielanej- zupę niezabielaną, zamiast kanapek z serem- kanapki z wędliną, zamiast budyniu- kisiel, zamiast kaszy mannej na mleku- kaszę mannę lub owsiankę gotowaną na wodzie.

as amm

0003

kompet

 bezpszko

 

 talentow 

kpk13

eds13

 

puchatek

 

indywi

 

bezwakacje15

 

spz

wf15007

szkola14005

 

szkola15006

czytam

malym

straznicy

mleczaki

sniadanie

klub