SP8                                        PG1

Ścieżka powrotu

  • image
  • image
Previous Next

JADŁOSPIS NA KWIECIEŃ

jadlospis

TYDZIEŃ 14

PONIEDZIAŁEK 01.04.2019

ŚNIADANIE: Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pieczywo białe, bułeczka z ziarnami, masło, wędlina, pomidor, herbata z cytryną (1,3,7)

 

OBIAD: Zupa grochowa, pieczywo białe i razowe, bigos mięsno- warzywny, ziemniaki, sok jabłkowo-gruszkowy (1,9)

PODWIECZOREK: Jogurt z malinami, biszkopty (1,7)

WTOREK 02.04.2019

ŚNIADANIE: Bułeczka, masło, dżem n/s, kakao, owoc (1,7)

OBIAD: Zupa żurek z kiełbaską białą, pieczywo białe i razowe, kotlet mielony w sosie z marchewką i natką pietruszki, kasza jęczmienna, surówka z sałaty lodowej z papryką, ogórkiem i pestką dyni w oleju, kompot (1,3,7,9,10)

PODWIECZOREK: Pieczywo białe i razowe, masło, wędlina, pomidor, ogórek świeży, kompot (1,7)

ŚRODA 03.04.2019

ŚNIADANIE: Pieczywo białe i razowe, masło, wędlina, sałata, papryka, herbata owocowa (1,7)

OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki, pieczywo białe i razowe, filet z kurczaka w panierce z płatkami kukurydzianymi, ziemniaki, brokuł gotowany na parze, kompot (1,3,7,9)

PODWIECZOREK: Cynamonka, kakao (1,3,7)

CZWARTEK 04.04.2019

ŚNIADANIE: Pieczywo białe i razowe, masło, ser żółty, pomidor, ogórek świeży, kawa biała (1,7)

OBIAD: Zupa jarzynowa z fasolką szparagową, pieczywo białe i razowe, makaron z serem twarogowym i owocami, woda z cytryną (1,7,9)

PODWIECZOREK: Budyń, wafle podpłomyki (1,7)

PIĄTEK 05.04.2019

ŚNIADANIE: Twarożek z rzodkiewką, wędlina, masło, pieczywo białe i razowe, rzodkiewka, herbata z cytryną (1,7)

OBIAD: Zupa krupnik z kaszą jaglaną i natką pietruszki, pieczywo białe i razowe, paluszki rybne z fileta, ziemniaki, ogórek z jogurtem greckim, kompot (1,4,7,9)

PODWIECZOREK: Racuchy z jabłkami, mleko (1,3,7)

TYDZIEŃ 15

PONIEDZIAŁEK 08.04.2019

ŚNIADANIE: Pieczywo białe i razowe, jajko gotowane, masło, wędlina, sałatka warzywna, herbata owocowa (1,3,7)

OBIAD: Zupa barszcz ukraiński, pieczywo białe i razowe, naleśniki z serem i rodzynkami polane śmieraną lub musem truskawkowym, woda z cytryną  (1,7,3)

PODWIECZOREK: Płatki z mlekiem, owoc (1,7)

WTOREK 09.04.2019

ŚNIADANIE: Parówka na ciepło, pieczywo białe i razowe, masło, ogórek świeży, pomidor, herbata z cytryną (1,7)

OBIAD: Zupa szczawiowa z jajkiem, pieczywo białe i razowe, leczo warzywne z mięsem z kurczaka, ryż, woda z cytryną (1,3,7,9)

PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe, kakao (1,3,7)

ŚRODA 10.04.2019

ŚNIADANIE: Bułeczka wiejska, masło, ser żółty, pomidor, kawa biała (1,7)

OBIAD: Bukiet warzyw z kaszą kuskus i pulpecikami, pieczywo białe i razowe,kotlet ziemniaczany z sosem pieczarkowym, surówka sałata lodowa z papryką w oleju, kompot (1,3,7,9)

PODWIECZOREK: Kisiel, herbatniki

CZWARTEK 11.04.2019

ŚNIADANIE: Pieczywo białe i razowe, masło, pasztet z indyka, sałata, papryka, herbata z cytryną (1,7)

OBIAD: Zupa owocowa z kluseczkami, pieczywo białe i razowe, podudzia pieczone, makaron, pomidor z jogurtem greckim, kompot (1,3,7,9)

PODWIECZOREK: Kasza manna na mleku, owoc (1,7)

PIĄTEK 12.04.2019

ŚNIADANIE: Pieczywo białe i razowe, masło, wędlina, pomidor, ogórek świeży, herbata owocowa (1,7)

OBIAD: Zupa brokułowa, filet z ryby miruny w panierce, ziemniaki, surówka marchew z dodatkiem jabłka, kompot (1,3,4,7,9)

PODWIECZOREK: Krem czekoladowy z daktyli, pieczywo białe, mleko (1,7)

CYFRY OZNACZAJĄ SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGENY LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

Alergeny : 1.zboża zawierające gluten 2.skorupiaki i produkty pochodne 3.jaja i produkty pochodne 4.ryby i produkty pochodne 5.orzeszki ziemne i produkty pochodne 6.Soja i produkty pochodne 7.Mleko i produkty pochodne 8.Orzechy 9.Seler 10.Gorczyca 11.Nasiona sezamu 12.Dwutlenek siarki i siarczyny 13.Łubin i produkty pochodne 14.Mięczaki i produkty pochodne

Dzieci przedszkolne na zgłoszonej diecie bezmlecznej otrzymują zamienniki,: zamiast mleka- herbatę lub kompot, zamiast naleśnika z serem- naleśnik z dżemem, zamiast zupy zabielanej- zupę niezabielaną, zamiast kanapek z serem- kanapki z wędliną, zamiast budyniu- kisiel, zamiast kaszy mannej na mleku- kaszę mannę lub owsiankę gotowaną na wodzie, zamiast sosu chrzanowego- sos śmietanowy.

as amm

0003

kompet

 bezpszko

 

 talentow 

kpk13

eds13

 

puchatek

 

indywi

 

bezwakacje15

 

spz

wf15007

szkola14005

 

szkola15006

czytam

malym

straznicy

mleczaki

sniadanie

klub